Matlagning
Nu har min kära stekpanna kommit hit, Anders-Petter, och vad passar inte bättre då än att steka köttbullar ?
Liksom min mamma så kan jag inte följa recept... tycker att det är tråkigt och att maten inte smakar något.
Visst jag kan följa ett recept till grunden men sen svävar jag iväg.
Jag vill ha smakrik och lite lagom stark mat :)
Därför är det svårt för mig att dela med mig av hur jag gjort för jag slänger i allt möjligt jag har.
Det är som Emil säger:
`Ena gången smakar de si och andra gången smakar de så, trotts att det är "samma" maträtt´.
Sen om de är positivt eller negativt vet jag inte ;)
Men här kommer köttbullar och sås iaf så gör ni som vi vill ;)
- 2 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 1 1/2 dl ströbröd
- 1 kg färs
- 2 tsk salt
- 3 krm vitpeppar
- 2 ägg
- 1 1/2 dl riven gul lök
- *Mitt tips: Ta i svartpeppar, cayennepeppar och tacokrydda efter behag.
Sen även om ni har majs, morot eller kanske paprika så funkar de. Var inte rädda för att testa!
1.Blanda mjölk, grädde och ströbröd.
2.Blanda färsen med salt, vitpeppar (*MITT TIPS) tills färsen blir fast. Tillsätt äggen och blanda tills färsen blir fast igen. Rör i ströbrödsblandningen och löken.
3. Skölj händerna med kallt vatten och forma små fina köttbullar. Stek några i taget i matfettet. Skaka pannan då och då så att köttbullarna rullar runt och håller sig runda.
- 1 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 3 1/2 dl köttbuljong
- 1/2 dl grädde (jag tar mer)
- *Mitt tips: Krydda med salt, vitpeppar, kalvfond, soja, svartpeppar och aromat efter behag.
Blanda även i stekflötet från köttbullarna !!
1. Smält smör i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och tillsätt buljong, lite i taget. Koka såsen 4 - 5 minuter.
2. Spä med grädde och krydda med salt och peppar. Häll i ett par droppar soja för färgens skull.
Du har väl för fan inte majs i köttbullar?